Wonen

Goes is een prettige stad om in te wonen. De stad ligt in het hart van Zeeland  en is met ruim 36.000 inwoners nog overzichtelijk. Ooit kwamen bijna alle wegen op Zuid-Beveland door Goes. “Geef me een dubbeltje en ik ga naar Goes” is een nostalgische slogan die aangeeft dat in Goes van alles te koop was. En dat is nog steeds zo.

Goes vervult een centrumfunctie voor Zuid- en Noord-Beveland waardoor het een ruim aanbod aan voorzieningen heeft. Denk bijvoorbeeld aan een Centrum voor Werk en Inkomen, bioscoop, musea, regionale muziekschool, bibliotheek, het Admiraal de Ruyterziekenhuis, theaters en een variëteit aan winkels in de binnenstad. Goes heeft bovendien een breed aanbod van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. 

Wijken

Goes is verdeeld in verschillende wijken die elk hun eigen sfeer en kenmerken hebben zoals: de historische binnenstad; de nog in ontwikkeling zijnde ‘dorpse’ wijk Aria; de nog jonge wijk Mannee of Waterstad Goese Schans dat zelfs de Water Wonen & Ruimte Award ontving.

Al deze wijken en faciliteiten maken Goes tot de ideale woon- en werkstad van Zeeland.  In 2009 was Goes Gemeente van het Jaar van Zeeland en in 2010 zelfs voor heel Nederland. Dat betekent dat de inwoners van Goes in het algemeen tevreden zijn over hun leefomgeving. Vooral  jeugd en welzijn, werk en ondernemen en veiligheid scoorden hoog. Kortom: Het is fijn wonen in Goes.

Veel woonplezier in Goes!

Meer informatie over kopen en huren in Goes: 

Regionale Woning Stichting
Stichting Maatschappelijke Belangen
wonen in villawijk “Het Goese Meer”
Funda
Huislijn

nieuwbouw woonwijken:

Goese Schans
Riethoek
Aria
Mannee

Domiville – luxe appartementen in hartje Goes

werken in Goes:

UWV werk.nl
werken in Zeeland
Zeeland vacatures
bedrijventerrein “de Poel”