Winkelen

Goes het winkelhart van Zeeland 

Rondom de Grote Markt ligt het sfeervolle stadshart van Goes waar historische gebouwen, zoals de dominante Grote of Maria Magdalenakerk, het zicht sieren. Goes is een prima stad om te winkelen, gezellig iets te eten of te drinken en na afloop te flaneren langs de oude binnenhaven, die omringd is met prachtige Middeleeuwse panden.

Naast sfeervolle terrassen en verrassende restaurants heeft Goes een aantrekkelijk winkelaanbod waarmee het zich, zeker op het gebied van luxe mode, goed kan meten met de grote Nederlandse en Belgische steden. Verschillende exclusieve modezaken bieden merken als Armani, Buberry, Cavalli, D&G en Valentino. 
foto: www.delscher.nl

Openingstijden

Behalve de landelijke ketens, die ruimschoots vertegenwoordigd zijn, kent Goes vele authentieke speciaalzaken waar originele artikelen op de kop kunnen worden getikt en budgetwinkels waar koopjesjagers tegen kleine prijsjes leuk kunnen slagen. De meeste winkels zijn ‘s maandags vanaf 13.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.30 tot 17.30 uur geopend.

Markt

Wat in de veertiende eeuw begon als een streekmarkt, toen al op dinsdag, is uitgegroeid tot één van de gezelligste markten van Zeeland. Op zaterdag is er een markt voor groente, fruit, vis, brood en kaas.

Koopavond

Donderdagavond is het koopavond en zijn de winkels tot 21.00 uur open. Parkeren kan in de parkeergarages aan de Westwal en de Stadspoort of op één van de vele parkeerterreinen zoals die aan het Molenplein, de Oostwal, het Damplein en de Beestenmarkt.

Woonboulevard

Alles op het gebied van wonen en doe-het-zelf is te vinden op de woonboulevard aan de Marconistraat nabij het NS Station.

Geldautomaten

Geldautomaten zijn op de Grote Markt (voormalig postkantoor). En op de Kreukelmarkt naast Imha. Ook zijn er geldautomaten bij de ING en ABN Amro in de Stadspoort, bij de Rabobank nabij het Damplein en in de vestigingen van de HEMA en Albert Heijn.

Toiletten

Openbare toiletten zijn er in parkeergarage Westwal, in de Ostendestraat; bij Lunchcafé Stadhuis aan de Grote Markt en in de vestigingen van V&D en de HEMA.

Koopzondagen

Onderstaande koopzondagen zorgen voor extra gelegenheid om uitgebreid te shoppen:

* zondag 25 maart – Vriendinnendag
* zondag 29 april – Straattheater
* zondag 30 september – Modeweekend
* zondag 2 december – Werkpaleis van Sinterklaas
* zondag 23 december – Goes viert Kerst

Evenementen

Jaarlijks rondom eind November is er in de Grote of Maria Magdalenakerk de jaarlijkse Scaldis Fair. Luxe producten worden geshowd en verkocht op deze beurs met standhouders uit Goes en omgeving.

De laatste week van September is het Modeweek in Goes. Op woensdag avond is er in de Grote Kerk een modeshow  Fairwear, met fairtrade en biologische mode. Vrijdag is er een exclusieve modeshow Fashion Event en op zondag is het koopzondag met diverse mode attracties in de winkelstraten.

Veel winkelplezier in Goes!