Slot Oostende geeft geheimen prijs

Vanaf week 52 wordt Slot Oostende incidenteel opengesteld. Gemeente Goes start namelijk met de organisatie van exclusieve rondleidingen door de overblijfselen van het oude slot aan de Singelstraat. Deze rondleidingen zijn wekelijks op wisselende dagen. 

De rijke geschiedenis van Slot Oostende voert terug tot de 12e eeuw. Sinds die tijd heeft het kasteel vele eigenaren gehad. Eind 15e eeuw komt het in handen van Jan van Oostende, naar wie het slot wordt vernoemd. Na 1850 krijgt het pand een horecabestemming, welke het in de 20e eeuw blijft behouden. De in 1928 gebouwde bioscoop is inmiddels gesloopt. Ook het voormalig Grieks restaurant is gestript. Dit in het kader van de wens van de gemeente Goes om het gebied op en rond het oude slot te herinrichten.

Het doel van de rondleidingen, die ongeveer een uur duren, is om bezoekers inzicht te geven in de geschiedenis van het slot en de nog aanwezige bouwhistorische en archeologische waarden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@goespromotie.nl.

t/m half maart zijn de rondleidingen al volgeboekt. Uw e-mail wordt binnen 24 uur beantwoord, in deze mail staan de data die nog vrij zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *