Cultuur

Goes heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Galeries, kunst-, antiekwinkels en musea. Maar ook op het gebied van theater, kunsteducatie en historie is er genoeg te beleven in de stad. Goes is de derde monumentenstad van Zeeland met een beschermd stadsgezicht en 238 rijksmonumenten. Cultuur neemt er dan ook een belangrijke plaats in. Naast Historisch Museum De Bevelanden, dat diverse exposities organiseert, zijn er tal van culturele instellingen. Vermeldenswaardige zijn Theater de Mythe, Podium ’t Beest, Galerie Van den Berge  , Kunstuitleen de Bevelanden en de openbare bibliotheek. In de Grote- of Maria Magdalenakerk worden vaak exposities gehouden, net als in de openbare gebouwen van Goes. Stichting Muziek in de Grote Kerk verzorgt diverse (orgel) concerten in de Grote Kerk, meer info

Gratis exclusieve rondleidingen in Slot Oostende

Licht

Goes staat ook bekend om zijn Televisietoren en het uitlichten van cultuurhistorisch interessante objecten. Goes is dan ook echt een lichtstad. Lees meer op de website van StichtLicht

Hollandsche Hoeve

Een leuke manier om de culturele kant van Goes te leren kennen, is een wandeling maken door het Hollandsche Hoeve-gebied. Daar staan een twaalftal banken die zijn vervaardigd door verschillende kunstenaars uit de gemeente Goes. 

Manhuistuin concerten

In de zomer maanden kan men iedere zondag om 12.00 uur gratis genieten van de Manhuistuin concerten in de prachtige Manhuistuin.
programma

De eerste zondagavond van de herfst wordt ieder jaar ingeluid met het stenenbrug concert Autumna

Rondleiding door stadsgidsen

In juli en augustus geven de gidsen van Gilde de Bevelanden elke woensdagmiddag gratis rondleidingen in Goes. Tijdens de rondleiding wordt gewezen op de vele mooie oude panden die Goes nog bezit en op de diverse bouwstijlen en verrassende uitzichten. De rondleiding duurt anderhalf uur en start om 14.00 uur vanaf het VVV kantoor t.o.v. de Grote- of Maria Magdalenakerk.

meer informatie

Bibliotheek

Ga naar de website van de openbare bibliotheek.

Exposities in de gemeente Goes

Bekijk een overzicht van de exposities in de gemeente Goes

FotoGroep Goes

Religie:

Grote- of Maria Magdalenakerk
Westerkerk

Het Vrouwenputje